Третя світова! Рєзніков шокував заявою – РФ не зупиниться. Вражаючі подробиці – диктатору кінець!

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що російська влада не має наміру обмежувати свою військову агресію лише на території нашої держави. За його словами, якщо Україна впаде, росія прийде з війною до інших європейських країн.

Глава оборонного відомства наголосив, що це свідчить про початок Третьої світової війни. Про це Резніков розповів у коментарі Sky News.

Глава Міноборони наголосив, що європейські країни не повинні зараз боятися ескалації з Росією. Він пояснив, що 24 лютого 2022 року рф по суті розв’язала Третю світову війну і, якщо Україна програє, країна-агресор нападе на інші країни.

Не бійтеся виходити на новий рівень ескалації з росією. Адже абсолютно, чесно кажучи, Третя світова війна розпочалася 24 лютого цього року. Це абсолютно чесно і це реальне життя. Не бійтеся, бо ми перше поле битви у цій війні. Якщо ми програємо, наступне поле битви буде у європейських країнах, – сказав Резніков.

Президент України Володимир Зеленський також додав, що рф має на меті розширення власних кордонів. Путін вважає своєю власністю колишні республіки Радянського Союзу. Під ударами можуть опинитися країни Балтії, Молдова та Польща.

Росія хоче поглинути так всіх у Європі, кого керівництво Росії вважає своєю власністю, а не незалежними державами. Це – справжня ціль Росії. Питання – хто наступний для неї? Молдова? Країни Балтії? Польща? Відповідь: усі вони. Цілі Росії відомі. Вони очевидні. Російське керівництво бачить світ по-іншому. Не так, як ви. Вони дивляться, наприклад, на Литву не як на члена вашого альянсу, а як на республіку Радянського Союзу. Для нас вона колишня республіка СРСР, для нас це минуле, а вони її розглядають, як можливу майбутню, вони знову хочуть її поневолити, – пояснив Володимир Зеленський.

Окремо він додав, що протягом року ситуація може погіршитися, що призведе до “реального провалу” альянсу. Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов заявив, що країна-агресор Російська Федерація здатна напасти на Литву. Крім того, у країнах Балтії, зокрема, у тій же Литві та Естонії можливі провокації.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в інтерв’ю на каналі “Україна 24”. Він наголосив, що влада РФ часто вдається до політичних жестів, що суперечать логіці, щоб потім примусити НАТО до якихось активних дій (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини). Як приклад він навів порушення російською авіацією повітряного простору Фінляндії, яка ще офіційно не подала заявку на вступ до Альянсу, нібито показуючи, що після такого кроку буде “ще гірше”.

Так само і тут, країни Балтії, особливо Литва та Естонія, можуть зазнавати провокаційних дій з боку Росії, – сказав експерт.

Нагадаємо: Литва з 18 червня припинила транзит залізницею низки товарів, що потрапили під санкції Європейського Союзу, з регіонів РФ до Калінінградської області. Через таку “блокаду” в Росії почали загрожувати Європі.

Видання Politico повідомило, що у разі початку протистояння Росії та НАТО першою точкою зіткнення стане “Сувалкський коридор”. Це гіпотетичний 100-кілометровий сухопутний “коридор”, який міг би поєднати Білорусь із Калінінградською областю РФ. Цією територією проходить кордон Польщі з Литвою.

До цього “коридору” наближені два міста – литовське Друскінінкай і польське Сувалки.

Західні військові експерти попереджають, що цей район, ймовірно, стане однією з перших цілей російського президента, якщо він колись вирішить загострити ситуацію і перетворити війну в Україні на кінетичну конфронтацію з НАТО, – сказано в повідомленні.

Тим часом Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що є «дуже реальна загроза» того, що росія може напасти ще на якусь країну, окрім України. Про це він сказав на пресконференції 28 червня.

Існує дуже реальна небезпека, що росія кине виклик іншим територіям Європи, але у дні ракет великої дальності та прихованих операцій відстань уже не забезпечує захист, — наголосив він.