Тримайтеся міцніше! Грандіозне звільнення – ЗСУ прорвалися: окупанти на шматки! Українці дочекалися!

Наші воїни встановили прапор у Брускинському на Херсонщині.

Відео із заявою про те, що село звільнено, українські військові публікують у Мережі.

Чекаємо на офіційні підтвердження від Генштабу ЗСУ.

Ще з початку літа прогнозувалося, що Росія довго не зможе тримати Херсон і весь правий берег області через кепську логістику. ЗСУ обстрілювали мости через Дніпро й не дозволяли окупантам підвозити боєприпаси для утримання правобережного угрупування. Врешті, 9 листопада новий командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін заявив, що російська армія покидає правий берег Херсонської області. Мова, звісно, й про Херсон.

Російські окупанти отримали наказ вийти з Херсону, щоб не опинитися в оточенні. Водночас місто залишається важливим об’єктом для двух сторін: України та РФ.

Російським військам загрожує оточення. Тому вони отримали наказ Шойгу відійти від Херсона. Відсут росіян стане великою перемогою українських військових в битві за південно-східну Україну.

Про це повідомили аналітики видання Financial Times.

Як зазначається, відступ окупантів з Херсону позбавляє Кремль найбільшого військового досягнення у війні, яку розв’язала РФ. Сам же Херсон має стратегічне значення для Путіна, оскільки місто розташоване близько до Криму. А контроль ЗСУ над обласним центром розширить можливості української армії.

Водночас відступаючи з Херсону, росіяни прагнуть закріпитися на іншому березі річки – там вони тижнями будували оборонні лінії. В той час як Захід вважає, що Україна зможе повернути північно-західний берег Дніпра до кінця листопада.