Тримайтеся міцніше! Відступ окупантів з Вугледару? ЗСУ доповіли – вдалося невимовне: розірвали всіх!

Армії Російської Федерації не вдається досягнути успіху біля Вугледара в Донецькій області. Окупанти зазнають великих втрат.

 

 

Про це сказав спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

“Збройні сили Російської Федерації, використовуючи мотострілецькі підрозділи та морську піхоту, намагаються там досягнути значного успіху, але наражаються на серйозний опір від ЗСУ, зазнаючи втрат і відступають”, – розповів він.

За словами Череватого, протягом минулої доби окупаційні війська здійснили 322 обстріли та 58 бойових зіткнень. ЗСУ ліквідували 109 окупантів. Крім того, 188 росіян поранено. Ворог також втратив чотири танки, три гармати, три БМП та три безпілотники.

Зазначимо: у розвідці Великої Британії стверджують, що інформація росіян про нібито успіхи у районі Вугледара є фейковою. Російські коментатори заявляють, мовляв, армії РФ вдалося прорвати оборону ЗСУ на цих напрямках. Втім, це не так.

У Росії ж стверджували, що за останні 6 днів їхні війська досягли значних успіхів, прорвавши українську оборону на двох ділянках: у Запорізькій області поблизу Оріхова та за 100 кілометрів на схід у Донецькій області поблизу Вугледара

Однак це не відповідає дійсності, наголошує розвідка Британії. За даними розвідників, російські підрозділи, ймовірно, здійснили локальні, пробні атаки поблизу Оріхова та Вугледара, але дуже малоймовірно, що Росія насправді досягла якихось суттєвих успіхів.

У британській розвідці зазначили, що існує реальна можливість того, що російські військові джерела навмисно поширюють дезінформацію, намагаючись показати, що російська операція набирає обертів.

Водночас наші Сили оборони відбили останні атаки ворога

Втім додамо, російські окупаційні війська не зупиняються та постійно намагаються тиснути живою силою, штурмуючи Бахмут Донецької області. Про це в етері одного з телеканалів розповів військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) Максим Бутолін.

“Ситуація залишається складною, противник не зупиняється у своїх штурмах. Залучають активно артилерію, важкої техніки поки що не видно, але погодні умови все ж таки дають змогу її використовувати, тому ми на варті й перебуваємо в обороні”, — сказав він.

За даними військового, на початку серпня на Бахмутському напрямку російські окупанти мали перевагу в живій силі один до десяти. Наразі — один до чотирьох, оскільки приватна військова компанія “Вагнер” зазнала важких втрат, і попри поповнення лав російських окупантів мобілізованими та залишками регулярної армії, співвідношення залишається таким.

Крім того, на думку Бутоліна, у Збройних сил РФ є резерви для нового наступу на українські території.

“Ними було озвучено, що частково мобілізовано було 300 тис. військовослужбовців у російську окупаційну армію. Путін говорив, що 150 тис. із них було відправлено на передову. У принципі, ці 150 тис. уже добігли кінця, але вони все ще мають другу частину мобілізованих, а також залишки регулярної армії. Тому сили для наступу вони мають. Але й ми цей час використовували для зміцнення своїх позицій, створення ешелонованої оборони, посилення артилерійських сил”, — підсумував Максим Бутолін.

Водночас українським військовим для контрнаступу та домінування на полі бою потрібні далекобійні ракети та авіація. Якщо міжнародні партнери допоможуть з цим, то така допомога суттєво вплине на ситуацію на фронті.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі національного телемарафону. Він наголосив, що далекобійні ракети потрібні для того, щоб знищувати артилерійські можливості російської армії. А це у свою чергу допоможе зменшити втрати у серед захисників України, а також сприятиме контрнаступу.

Авіація важлива першочергово для того, щоб закрити небо над критичною інфраструктурою. Також вона потрібна для домінування на полі бою і знищення російських сил та техніки.