Трюдо прямо відмовив Зеленському! Безполітної зони не буде – великі ризики. Окупант продовжує!

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час розмови із Володимиром Зеленським відмовив йому в запровадженні силами НАТО безполітної зони над Україною,  про це сам Трюдо розповів в інтерв’ю CTV News.

Це розриває серце, коли ти маєш сказати, що ми можемо зробити дуже багато для підтримки, однак ризик ескалації, ризик залучення НАТО у безпосередній конфлікт, якщо ми надішлемо літаки НАТО до України збивати російські літаки… Ми робимо дуже багато, все, що можемо, але саме це ми виконати не можемо, – сказав Трюдо.

Також прем’єр-міністр Канади висловив сподівання, що путін не застосує ядерну зброю, однак не зміг повністю виключити цього варіанту. “Багато з нас вважали, що він і в Україну вдиратися не буде”, – зазначив Трюдо.

Якщо країни Заходу об’єдналися у боротьбі проти нацистів, то потрібно закрити небо над Україною, аби припинити цей терор. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю британському телеканалу Sky News, 10 березня.

Якщо ви об’єднані проти нацистів і цього терору, ви повинні закрити (небо над Україною – ред.). Не чекайте, що я проситиму вас про це кілька разів, мільйон разів. Закрийте небо. Закрийте небо і припиніть це бомбардування (росіян – ред.), – сказав він.

За словами Президента, якщо почнеться третя світова війна, то тільки тоді Захід зробить безпольотну зону над Україною.

Але тоді буде вже пізно, – додав Зеленський.

Глава держави сказав, що російські сили можуть окупувати Україну, але точно не зможуть перемогти українців.

Нагадаймо, що міністри закордонних справ НАТО під час надзвичайної зустрічі 4 березня не дійшли згоди навколо питання щодо запровадження безпольотної зони над Україною.

Водночас російська авіація продовжує цілеспрямовані атаки на цивільні об’єкти в Україні, включаючи інфраструктуру та житлові масиви. Внаслідок атак, здійснених військами російської федерації під час війни проти України, загинули 78 дітей.