Тривожні новини! Прямо з США: замах на Зеленського? Стан президента – перші деталі!

Безпека українського гаранта Володимира Зеленського є предметом особливого занепокоєння в адміністрації Байдена.

Про це в Twitter повідомив кореспондент Voice of America Джефф Селдін, цитуючи недавній виступ Джейка Саллівана, помічника президента США.

У повідомленні наголошується, що США стурбовані безпекою Зеленського, оскільки “це лідер країни у стані війни, що має справу з противником, який безжальний, жорстокий і здатний практично на будь-що”.

“Частина нашої мети в Україні має заключатися в змозі продемонструвати силу, стійкість, непохитність, обачність, здібності, які нададуть деякий вплив на нашу здатність стримувати інших в інших місцях”, – цитує Саллівана журналіст.

З початку війни Зеленського п’ять разів намагалися вбити.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов. За його словами, всі вони були здійснені в кінці лютого і початку березня.

Данілов не розкрив подробиці нападів, хоча на початку повномасштабної російської агресії публічно говорив про загін чеченських бійців, яким було доручено вбити Зеленського, але був “повністю знищений”.

Додамо, за час війни Росії проти України було скоєно понад десяток замахів на президента Володимира Зеленського. Деякі ДРГ знищують ще на підході до урядового кварталу.

Про це заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю УП.

«Наші іноземні партнери говорять про дві-три спроби. Я вважаю, що таких спроб було більше десятка. Тому що постійно ми маємо оперативну інформацію, що є якісь ДРГ, які хочуть зайти в урядовий квартал і так далі», – заявив Подоляк.

За його словами, працює потужна мережа розвідки та контррозвідки, тому диверсійно-розвідувальні групи ліквідуються ще на підходах.

«З погляду безпеки я не можу говорити про деякі речі. Ці ризики нікуди не зникли», – додав Подоляк.

Водночас сам президент вважає, що замахи на його життя – це не так страшно, а ось у глави Кремля набагато більше проблем, судячи з відношенням всього світу до його політики.

Він також повідомив, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну навіть не думав виїжджати з України.

“Я, чесно кажучи, навіть не вагався. Я навіть не думав, що до мене будуть такі пропозиції (залишити Україну – УНІАН). До речі, згідно з протоколом, так, такі пропозиції були від партнерів… І у нас в державі мені говорили фахівці з безпеки, і з інших таборів політичних, що Україна в принципі може втратити інституціональність, якщо не буде президента. Тому я повинен поїхати в безпечне місце якесь, виїхати, тому що можна втратити президента через те, що буде окуповано Київ, буде окуповано столицю”, – зазначив президент.

Зеленський висловив упевненість, що вчинив правильно, залишившись в Україні на початку війни.

“Було багато різних пропозицій, але я навіть не думав про те, щоб їхати. Я розумів точно, що це не дасть міцності нашій державі. Як так – лідер їде? Навіть, якщо так хтось робив раніше і, навіть якщо так каже вся безпека твоєї держави та керівництво безпекове, і лідери інших країн, я повинен діяти, як я вважаю. Мені здається, що це був правильний вибір”, – резюмував президент.