Це не абстрактні цифри! Найєм зробив несподівану заяву

В Україні у кожного корупціонера є дуже конкретне джерело доходів, оскільки українці віддають державі половину всього заробленого з кожної зарплати і приблизно стільки ж із кожної купівлі, але водночас кожен четвертий українець уважає, що він не платить податків. 

Про це 10 грудня у Facebook написав народний депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм.

"Кожен із нас віддає державі половину всього заробленого з кожної зарплати і приблизно стільки ж із кожної покупки. Це не абстрактні цифри. 20% ПДВ – із кожної купівлі і додатково акцизний збір з алкоголю, тютюну та палива. 18% прибуткового податку плюс додатково 1,5% – військовий збір. 22% – соціальний внесок, який перераховує роботодавець", – уточнив Найєм.

Народний депутат опублікував посилання на калькулятор, за допомогою якого можна порахувати, скільки податків сплачує державі кожен українець.

Популярне: Від 200 гривень і вище: Вже з 1 грудня на українців чекає нове подорожчання

За підсумками 2017 року Україна посіла 130-те місце серед 180 країн у рейтингу сприйняття корупції, складеному Transparency International. За рік країна піднялася на одну позицію завдяки роботі антикорупційних органів та реформуванню держзакупівель, наголошують у доповіді.

Згідно з опитуванням, проведеним у жовтні – листопаді 2018 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), Центром Разумкова та Соціологічною групою "Рейтинг", основною проблемою України 43% громадян уважають хабарництво у владі.