“Це що за їб*нута…”: Москаль емоційно відповів на заяву Супрун

 

Очільник області не стримував емоцій на сесії облради, передає Корупція.Інфо

Голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля обурила заява міністра охорони здоров'я Уляни Супрун про те, що ліки від кору в області були нерозмитнені належним чином.

На сесії облради Москаль процитував заяву Супрун, одночасно коментуючи її. Відео з сесії облради ТСН надав телеканал "Сіріус".

"Подивіться на цю Супрун. Я готую їй відповідь, що їй щеплення треба від дурості… Вчора розповсюдили всі інформаційні агентства її лист: "Є проблеми на Закарпатті, бо та місцева адміністрація, яку очолює Геннадій Москаль, отримали 8000 доз від Угорщини, але не розмитнили їх та завезли контрабандою". Хоча зараз ми виставляємо митниці – все розмитнено. Це що за ї**нута, я вибачаюсь", – різко відреагував Москаль.

Також він заперечив, що нібито лікарі не бажають використовувати "нерозмитнені належно" ліки.

"Да якби не ці ліки, ми б не змогли призупинити поширення кору", – додав очільник Закарпаття.

Наостанок Москаль нарік, що урядовці необережно створюють конфліктну ситуацією з Угорщиною, з якою і так виникло багато суперечок через новий освітній закон, який країни-сусіди вважають дискримінаційним щодо мов нацменшин.

"Скільки ми можем дибілів терпіти в уряді", – проголосив Москаль.

Раніше Москаль пригрозив "набити морду" заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгію Тукі за його заяви про сепаратизм у регіоні.

Нагадаємо, за статистикою 2017 року Україна увійшла до трійки лідерів серед країн Європи за захворюваністю на кір. Найбільше випадків захворювання було зафіксовано в Румунії – 5 562, Італії – 5 006 та Україні – 4 767.