Це тільки початок! Турчинов зробив нову гучну заяву

В Україні провели випробування нової крилатої ракети і модернізованих зенітно-ракетних комплексів С-125.

За словами Турчинова, Україна готова до оборони Чорноморського і Азовського узбережжя .

"Випробування нової крилатої ракети і модернізованих С-125. Всі цілі вражені! Крилата ракета знищила умовного противника на відстані 280 кілометрів. І це тільки початок! До оборони Чорноморського і Азовського узбережжя готові", – заявив він в Twitter.

Перевірка на дальність і точність ураження надводних цілей українських крилатих ракет із нового берегового протикорабельного комплексу "Нептун" пройшли успішно і під час їхнього проведення було досягнуто важливих результатів зокрема

"Завдання, яке було поставлено сьогодні для крилатих ракет, – перевірка на дальність і точність ураження надводних цілей", – сказав секретар РНБО України після завершення випробувань на військовому полігоні в Одеській області, додавши, що ціль було знищено на відстані 280 кілометрів.

Популярне: Від 200 гривень і вище: Вже з 1 грудня на українців чекає нове подорожчання

О.Турчинов повідомив, що для перевірки результатів ураження цілей на великій дальності було задіяно авіацію, а також обладнано спеціальний пункт на острові Зміїний.

Після завершення випробувань Секретар РНБО України провів нараду з провідними розробниками ракетної техніки і військовим керівництвом для визначення пріоритетних напрямків посилення захисту Чорноморсько-Азовського регіону. Нарада відбулася в новому командно-штабному пересувному спеціальному телекомунікаційному комплексі, задіяному для координації ракетних стрільб.

Відзначимо, на тлі російської агресії на азовському напрямку, Україні довелося терміново вирішувати проблему захисту від можливої атаки з моря. Поки український флот недостатньо сильний, щоб відбити морську атаку Росії, українські конструктори займаються ракетними засобами для військових. Так, глава Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак розповідав, чим Україна може "здивувати" Росію в морі. За його словами, в України є можливість знищувати ворожі кораблі за 300 кілометрів.