«Тупа вівця!» Термінова реакція “Слуги народу” на скандальну заяву Бужанського

У президентській партії “Слуга народу” заявили, що ситуація навколо скандалу з обраним нардепом Максимом Бужанським є “зрозумілою реакцією”, але неетичною.

Передаємо заяву партії в оригіналі.

Партія «Слуга Народу» вважає неприпустимими особисті образи будь-якого громадянина України, у тому числі й представників засобів масової інформації. 

Ми засуджуємо висловлювання обраного народного депутата Максима Бужанського стосовно журналістки журналу «Новое Время». Керівництво партії та фракції «Слуга Народу» принесло пані Духніч вибачення. 

Разом з тим, ми розуміємо, що висловлювання обраного народного депутата Максима Бужанського були, хоч і надмірною та неетичною, але достатньо зрозумілою реакцією на оціночні судження стосовно особистих почуттів, які обраний народний депутат нібито має до СРСР та певних українських політиків. 

Тому ми просимо представників засобів масової інформації утримуватися від такого роду оціночних суджень – адже будучи оприлюдненими на офіційних сторінках поважних видань, вони у подальшому сприяють наклеюванню ярликів та упередженому ставленню до політиків, які ще навіть не почали каденцію в якості народних обранців. 

Партія «Слуга Народу» та її парламентська фракція завжди відкриті до спілкування із засобами масової інформації. І про наші плани, думки та почуття всі журналісти можуть за потреби дізнатися особисто під час інтерв’ю, прес-конференцій та інших комунікаційних заходів.

Нагадаємо, що напередодні Обраний народний депутат, представник партії “Слуга народу” Максим Бужанський назвав журналістку “Нового времени” Ольгу Духнич “тупою вівцею”.

“Чергова тупа вівця, що представляється журналісткою одіозного ЗМІ НВ, в інтерв’ю з представником “Слуги народу” заявила, що я ностальгую за СРСР і “часами Януковича”. Розумію, що деякі колеги занадто стримані, щоб називати речі своїми іменами, тому прийду їм на допомогу. Тупа вівця з одіозного ЗМІ”, – написав Бужанський у Telegram.

У відповідь Духнич заявила: “Щось відповідати пану Бужанському – це як спроба з’ясувати відносини з голубом, який нагадив вам на рукав пальто”.

Як відомо, під час інтерв’ю з лідером “Слуги народу” Дмитром Разумковим Духнич справді сказала, що Бужанський “ностальгує за СРСР і часами Віктора Януковича”. Разумков, зі свого боку, закликав судити майбутніх депутатів за їхніми новими справами і вчинками.