Турчинов натякнув на те, як Росія тікатиме з Донбасу: гучні слова секретаря РНБО

Олександр Турчинов озвучив мрії українців на цей рік. Минулий 2018 рік виявився для України черговим роком боротьби за свободу і незалежність, роком розбудови сильної держави, в основі якої були Збройні Сили.

Про це у своєму новорічному вітанні підкреслив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

2019 рік надзвичайно важливий для кожного з нас і для незалежності України, наголосив секретар РНБО.

Популярне: Можна не платити? Газовики розповіли, що робити з вказаним в нових платіжках боргом

“Багато кому, мабуть, хотілося б заснути сьогодні в одній Україні, а завтра прокинутись в іншій, де закон – понад усе, де покінчено з корупцією, де рівню життя заздрять європейські країни, а східний сусід, підібравши хвоста, втік з окупованої території”, зазначив він, додавши, що мрія може втілитись у життя тільки коли “щодня працюєш над її здійсненням”.

Нагадаємо також, що Олександр Турчинов наголошував, що агресія Москви не зупинить плани створити корабельно-катерне угрупування ВМС України у Азовському морі.

“Ми системно працюємо над посиленням берегової оборони Чорного і Азовського узбережжя. З цією метою будуть залучені нові та модернізовані ракетні комплекси. Це дозволить нам не тільки ефективно протидіяти будь-яким десантним операціям, але і знищити будь-який корабель, що загрожує нашій країні на відстані 300 кілометрів, навіть коли він розташований в порту базування.

Не буде для нас проблемою, у випадку загрози, знищити будь-яку переправу або міст, зокрема і той, що дуже розрекламований”, – заявив секретар РНБО.

Він зазначив, що агресія Росії не зупинить плани України щодо створення корабельно-катерного угрупування ВМС у Азовському морі.

“Ми повинні довести всьому світу, що Україна не втратила своїх позицій в Азовському морі, і це море, де діє міжнародне право і можуть перебувати як українські, так й іноземні кораблі”, – продовжив Турчинов.

Також секретар РНБО повідомив, що атакою 25 листопада Росія фактично почали економічну блокаду азовського узбережжя.

“РФ бажає зробити Азовське море російським “озером”. Саме цьому ми протидіяли. Захоплені РФ, наші плавзасоби виконували рішення РНБО щодо посилення військової присутності в Азово-Чорноморському регіоні та створення на Азові бази ВМС”, – додав Турчинов.