“Тут без варіантів”: Кличко різко прокоментував звинувачення проти свого заступника. “Покривати не буду!”

Мер Києва Віталій Кличко зажадав публічного розслідування справи про можливе хабарництво першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Миколи Поворозника.

Про це Кличко заявив в ході онлайн-брифінгу 15 квітня, відео оприлюднено в Facebook.

“А тепер до резонансної теми, яка вчора ввечері сколихнула ЗМІ. І мене теж сколихнула. Що стосується того, що першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника нібито спіймали на хабарі і затримали. Вчора в його кабінеті представники СБУ і Нацполіціі проводили невідкладні слідчі дії”, – сказав Віталій Кличко.

За його словами, якщо чиновник винен – ​​він повинен відповідати за законом.

“Тут без варіантів. Я ніколи нікого не покривав і покривати не буду. Але якщо це чиїсь маніпуляції, політичні ігри, щоб дискредитувати владу, то однозначно повинні відповідати ті, хто за цим стоїть. Я цю справу доведу до кінця. Вимагаю, щоб не було політичної заангажованості правоохоронців, відкритого публічного розслідування цієї справи “, – сказав Віталій Кличко.

Мер заявив, що так як мова йде про високопоставленого чиновника, справа підслідна НАБУ. Кличко заявив, що вимагає об’єктивного і швидкого розслідування.

У той же час перший заступник Кличко Микола Поворозник заперечує звинувачення у хабарі.

Каже, що хабарів не брав, чесний і взагалі навіть не підозрюваний, а в справі проходить як свідок. І його ніхто не затримував.

Як доказ публікує повістку, де його звуть на допит в якості свідка.

Вважає, що все це – політична провокація з метою дискредитації команди Кличка.