Тягнибок в люті: вимагає заборонити Coca-cola в Україні

Український політик Олег Тягнибок, який очолює об'єднання "Свобода", звернувся до уряду з вимогою заборонити продаж такого газованого напою, як кока-кола в країні.

Про це стало відомо з повідомлення Тягнибока на його сторінці в Facebook, передає Корупція Інфо

 За його словами, компанія Coca-cola, центр якої розташований у Сполучених Штатах, визнала анексію Криму і включення півострова до складу РФ.

"Влада! Негайно заборонити діяльність цієї американської компанії в Україні, яка визнала де-факто Крим московським", – зазначив Тягнибок у своєму профілі на Facebook.

Нагадаємо, «Coca-Cola» на своїй офіційній сторінці у соцмережі «ВКонтакте» 30 грудня  розмістилао карту Російської Федерації без анексованого Криму, а також без Курильських островів і Калінінградської області. 

Після численних скарг росіян сьогодні, 5 січня, компанія «виправила» карту.

«Шановні учасники спільноти! Ми приносимо щирі вибачення за ситуацію, що склалася. Карта виправлена! Сподіваємося на ваше розуміння», – дописали в «Coca-Cola». 

Вже після критики і зі сторони українців, зараз на сторінці російського представництва картинка з картою замінена. «Coca-Cola» принесла вибачення …але на сторінці українського представництва.

«Ми зв'язалися з агентством, що здійснювало роботи по створенню контенту для офіційних соціальних спільнот, його розміщенню і модерації. Було прийнято рішення видалити пост, що визвав обурення. Картинка не претендувала на географічну точність. Перепрошуємо за непорозуміння. Наша задача – працювати заради вашого задоволення та виробляти високоякісні напої. Ми працюємо з дотриманням міжнародного права», – написала компанія, але не там, де Крим було домальовано до Росії.