Тимошенко в “прольоті”. У “Слузі” не стримались- ніхто її не потребує. Юля такого не чекала- болючий удар

Народні депутати України Михайло Цимбалюк (“Батьківщина”) і Юрій Камельчук (“Слуга народу”) в ефірі телеканалу “Україна 24” прокоментували чутки про можливе створення коаліції цих двох політсил у Верховній Раді.

Зокрема, представник “Батьківщини” зазначив, що не хоче коментувати “недостовірну інформацію”.

“Фракція “Батьківщина” підтримує ті законопроєкти, які стосуються соціальної сфери, захисту медиків… Поки що триває робочий процес. Де є можливість, ми підтримуємо законодавчі ініціативи, де ні – ведемо фахову дискусію”, – пояснив Цимбалюк.

Своєю чергою “слуга народу” Камельчук підкреслив, що монобільшість у Раді сьогодні може ухвалювати закони без підтримки інших партій.

“Монобільшість дієва, ми це показували на багатьох голосуваннях. Після кожного разу, коли нам закидали – “та ні, у вас немає 226 голосів”, ми все одно показували ці 226 голосів. Подекуди, можливо, через карантинні умови дійсно колеги хворіли, ми не могли це набрати”, – сказав він.

Камельчук зазначив, що не бачив лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко “в Офісі президента і Верховній Раді сьогодні на переговорах щодо коаліції”.

“Тому не можу ніяким чином підтвердити. Знаю, що обговорюються вже не перший місяць можливі варіанти… В суспільстві обговорюється і в кулуарах… І серед депутатів обговорюється, але на рівні чуток, не більше. Хоча з іншого боку, варто сказати, що Юлія Володимирівна, якби справді була така нагода і чітке порозуміння, мені здається, звернула б увагу на таку можливість. Але оскільки технічної потреби зараз для “Слуги народу” немає, ідеологічно в деяких речах ми розходимося, крім соціальної та інших сфер, тому поки що це складно навіть обговорювати. Як правило, підходять до таких переговорів глибше тоді, коли виникає така нагальна потреба, щось насправді не працює”, – пояснив “слуга народу”.