У БПП спитають з Порошенка за Гонтарєву

Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва веде таємну політику, що викликає інтерес не тільки політичних сил, а й прокуратури. Про це заявив член "Блоку Петра Порошенка" Михайло Довбенко і додав, що у фракції є питання до президента з приводу діяльності Гонтарєвої, передає Корупція.Інфо.

"Ми будемо ставити перед президентом питання про її відповідальність. Я на основі аналізу і фактів довів, наскільки непрофесійно діє сьогодні Національний банк, очолюваний Гонтарєвою, чому у них антидержавна політика. Базові речі не виконуються. У законі про Національний банк не написано, що він повинен займатися очищенням банківської системи. Але серед основної функції записано, що Нацбанк має працювати над тим, щоб підтримувати стабільні темпи економічного розвитку країни, і в тій частині працювати над виконанням економічної політики Кабміну, що не завадить тримати стабільність національної валюти і банківської системи. Це не виконується", – повідомив політик .

Довбенко зазначив, що також питання викликає той факт, що інвестиційна компанія Гонтарєвої придбала за рахунок команди Януковича облігації.