У “Чорнобильській пущі” знову загорілася суха трава – ДСНС

Станом на 7 ранку неділі вогнеборцям вдалося уникнути розповсюдження вогню на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща", де напередедоні сталося загорання сухої трави і лісової підстилки.

Про це Корупція.Інфо повідомляє з посиланням на прес-службу ДСНС.

"Загорання сталося 8 серпня на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення в районі с. Замостя та с. Ковшилівка Іванківського району. Пожежа охопила площу близько 32 га", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до гасіння пожежі залучили 19 одиниць техніки та 106 чоловік, зокрема від ДСНС 5 одиниць техніки та 44 чоловіки особового складу.

"Станом на 7 год. 9 серпня розповсюдження вогню відсутнє, в межах контрольованого периметру продовжується гасіння окремих осередків загорянь. На місці пожежі працює оперативна група Головного управління ДСНС в Київській області", – повідомили у прес-центрі ДСНС.


Нагадаємо, 17 липня рятувальники повністю ліквідували осередки горіння торфу в "Чорнобильській пущі“, які почали горіти ще 29 червня. До ранку 30 червня пожежа охопила площу в 130 га. 1 липня пожежу в Чорнобильській зоні локалізували. У ДСНС не виключили, що причиною пожежі у "Чорнобильській пущі" міг бути підпал.