У ці хвилини! Кравчук потужно випалив – все сказав : Путін в ауті – війська вже на кордоні, приготуватись!

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук наголошує, що Російська Федерація як країна-окупант не підтримує встановлення миру на Донбасі.

Про це Кравчук сказав в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

Він заявив, бойовики на Донбасі не вирішують, чи припиняти вогонь, оскільки це питання вирішує Кремль.

“Головне у тому, що сама Росія не хоче припинити вогонь”, – заявив Кравчук.

Зокрема, він нагадав, що 31 березня на засіданні ТКГ було запропонувано ухвалити звернення про припиненгя вогню на Донбасі, але представник РФ Борис Гризлов сказав, що “Росія не підтримує таке звернення”.

“Це означає, що ні Росія, і звичайно ні її сателіти не готові до того, щоби припинити вогонь і не готові до миру на Донбасі. Їм мир на Донбасі не потрібен. Ось це найголовніше і з цього ми маємо виходити”, – заявив Кравчук.

На його переконання, Росія досі не готова сприймати Україну як незалежну державу.

“Президент Путін вважає, що Україна – не держава і що вона має бути знищена”, – наголосив Кравчук.

Водночас, голова української делегації вважає, що не треба драматизувати ситуацію, що війна “вже на порозі”, але кожний день повинні зміцнювати оборону і єдність суспільства.

Нагадаємо, 30 березня на позачерговому засіданні Верховної Ради головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Росія нарощує військову присутність біля кордону з Україною на півдні, сході та півночі: у Брянській, Воронезькій областях, а також в окупованому Криму.

“Очікується додаткове зосередження до 25 батальйонних тактичних груп, які в сукупності з наявними розгорнутими силами і засобами поблизу державного кордону України створюють загрозу воєнній безпеці держави”, – сказав він.

Хомчак наголосив, що українські військові готові дати адекватну відповідь “як у разі ескалації в зоні ООС, так і у випадку ускладнення військово-політичної, воєнно-стратегічної обстановки навколо України”.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.