У ці хвилини! Путін здає Донбас – він погодився: 2 області віддадуть. Жест доброї волі. Деталі!

Як пише журналіст The Hill Патрік Дреннан, Путін хотів би атакувати і захопити Київ, але наполеглива оборона і західне озброєння ставлять його в глухий кут. І тому тривала патова ситуація якоюсь мірою його влаштовує, тому час готуватися до нового жесту доброї волі на Донеччині та Луганщині.

Кремлівський диктатор надіється на зміну президента після виборів у США, що буцімто мало б зменшити військову допомогу Україні. Однак тут його заганяє в кут  протидія з боку власних олігархів і російського народу.

Що б Путін не говорив про захист російськомовного населення Луганська і Донецька, його пріоритетом наразі є утримання Криму, а на Донбас Кремлю вже все одно. Російські наступальні операції на півночі України та погрози з боку найманців «Вагнера» в Білорусі – це відволікаючі маневри,
– наголошує Патрік Дреннан.

«І хоча просування України, яке безпосередньо загрожує Криму, може змусити Путіна піти на переговори, навіть це буде лише тактикою затягування часу. Поки він зберігає владу, довгострокові егоїстичні цілі Путіна ніколи не зміняться», – резюмує журналіст The Hill.

Окрім цього, Путін боїться втрати Криму. Саме тому півострів під окупацією може змусити Путіна сісти за стіл переговорів. Автор статті зазначає, що постійні обстріли Криму «зроблять життя нестерпним» для Путіна.

Щоб безпосередньо загрожувати Криму та ізолювати його, український контрнаступ мав би просуватися до одного зі стратегічно важливих міст – Мелітополя, Армянська або Скадовська,– мовиться у статті.