У ці хвилини! Результату від переговорів з Путіним не буде – пролунала потужна заява : Меркель в ауті!

Захід активно намагається домовитись з Володимиром Путіним, ініціювавши різні саміти та зустрічі. Однак очільник Кремля на поступки йти не збирається.

Таку думку висловив німецький політолог Ігор Ейдман в ефірі програми “Між іншим”. Попри те, що переговори з Путіним не дієві, вони й надалі триватимуть.

“Ці переговори були, є і будуть, поки не почалася глобальна європейська війна. Європейські країни вестимуть перемовини з Путіним, намагатимуться з ним домовлятися, впливати та добиватися від нього поступок у сфері безпеки чи дотримання прав людини”, – зауважив Ейдман.

Однак вони, за словами політолога, не матимуть жодного результату.

Політолог вважає, що вести перемовини з теперішнім керівництвом Росії немає сенсу.

“Ми бачили це з перемовинами з Байденом. Крім загальних слів і фраз про те, що потрібно покращувати відносини, нічого конкретного немає”, – зазначив Ейдман.

“Путін давно показав свою нездатність домовлятися. На жодні серйозні поступки він йти не хоче, а на його умови американці не йтимуть”, – додав він.

Ейдман також додав, що останні дискусії щодо саміту ЄС та Росії продемонстрували, що більшість країн ЄС розуміють безглуздість пустих перемовин з Путіним.

Варто зазначити, що канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що переговори Європейського Союзу з Росією були б корисними з низки ряду питань. Вона вважає, що президенту Росії Володимиру Путіну варто прямо сказати, що кібератаки не є підставою для продуктивних відносин.

Про це Меркель заявила 28 червня, передає Reuters.

“Тут я вважаю, що краще не тільки поговорити між собою, але і поставити перед російським президентом ці речі і сказати “на такій основі плідна співпраця не може відбуватися “, – сказала Меркель німецьким та французьким законодавцям.

У п’ятницю лідери Європейського Союзу відхилили франко-німецьку пропозицію провести саміт з Росією після того, як Польща та країни Балтії виступили проти.

Меркель заявила, що лідери ЄС визначили проблеми, які вони хочуть вирішити з Росією, і доручили чиновникам ознайомитися з форматами та умовами, за яких можуть тривати переговори з Москвою.

“Це означає, що ми зробили крок вперед, але ми ще не досягли своєї мети”, – сказала вона.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за діалог з Путіним та запропонувала провести саміт ЄС-Росія. Її підтримав Еммануель Макрон.

Більшість інших країн Євросоюзу розкритикували ініціативу Німеччини та Франції.

МЗС України викликало послів Франції та Німеччини для пояснення ініціативи лідерів їхніх країн щодо проведення саміту ЄС та Росії.