У ці хвилини! Шмигаль притих, Саакашвілі “злив” його – пішов проти. Зеленський не чекав: піде “на коврик”

Прем’єр-міністр Шмигаль направив мені листа, в якому пише, що не згоден з рішенням Нацради реформ, в тому числі з частиною про розмитнення автомобілів, яка ліквідує корупційні схеми на сотні мільйонів доларів. Нагадаю, за це рішення проголосували Президент, спікер Верховної Ради та всі інші учасники засідання. Але голова уряду — не згоден. І вирішив написати про це через більш ніж місяць. Такими словами розпочав свій допис у Фейсбук глава Наради реформ Міхеіл Саакашвілі. Далі приводимо його слова без змін.

Це спрощене розмитнення автомобілів чекає значна більшість українців, а для прем’єр-міністра важливіше думка корумпованих чиновників Міністерства фінансів.

У листі прем’єр-міністр нагадує нам про функції Нацради реформ.

Я, звичайно, вдячний за роз’яснення наших функцій, але у відповідь, послуга за послугу, я також нагадаю про функції уряду. А функції уряду — це піклування про громадян, про їх добробут, про спрощення і полегшення життя населення, а не те щоб населення доїти, наїжджати, оквитковувати і просто над ним знущатися. Хочу публічно нагадати про це прем’єр-міністру.

Я збираюся зустрітися з прем’єр-міністром найближчими днями, щоб обговорити цю ситуацію, – резюмує політик.

Прем’єр-міністр Шмигаль направив мені листа, в якому пише, що не згоден з рішенням Нацради реформ, в тому числі з…

Опубликовано Mikheil Saakashvili Четверг, 29 апреля 2021 г.

Нагадаємо, на засіданні Нацради реформ, яке відбулося 19 березня, обговорювали нову модель розмитнення автомобілів, про це повідомив Офіс президента.

За даними Нацради, через українську митницю щорічно проходить приблизно 500 тис. автомобілів.

“Унаслідок маніпулювання з вартістю у кишенях хабарників осідає приблизно $150 млн, а втрати бюджету сягають $300–400 млн. Тому пропонується передбачити автоматизовану прозору формулу, яка допоможе розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями”, – ідеться в повідомленні.

Протягом наступних п’яти років після впровадження нової моделі вартість розмитнення легкових автомобілів знизять на 30%, повідомили у пресслужбі глави держави.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.