У ці хвилини! Зеленський підписав надважливий закон. Українці вражені: це все змінює – браво!

Президент Володимир Зеленський підписав проект закону №3651-д, який забезпечить роботу органів місцевого самоврядування в умовах нового адмінтерустрою.

Про це повідомив в Facebook народний депутат від “Слуги народу” Віталій Безгін в п’ятницю, 4 грудня.

“Вітаю громади! Вітаю всіх колег!
Але хочу написати не про цю перемогу. Хочу написати про довіру.

Без довіри та взаємодії місцевого самоврядування та центральної влади не може бути успішної країни! А довіра формується тільки за рахунок спільних дій та результатів!
Коли ми голосували в залі нове районування (#3650), рівень НЕдовіри до нашої влади з боку мерів та асоціацій був дуже високий.

Бо не було досвіду взаємодії, бо було побоювання, що у міст заберуть гроші. Коли потім був проголосований “гроші громадам” (#3614), ми на практиці довели, що тримаємо слово і розпочали розбудовувати співпрацю. Підписаний сьогодні законопроект є одним з результатів цієї роботи.”

Крім того, Безгін написав, що найвищий рівень суспільної довіри від українців продовжує стабільно отримувати Володимир Зеленський, незважаючи на ковід, брудні місцеві вибори і світову економічну кризу.

Остання соціологія показала, що найвищий рівень суспільної довіри від українців продовжує стало отримувати Володимир Зеленський. Комусь це може подобатись, комусь ні, але це факт. Попри ковід, попри світову економічну кризу, попри досить брудні місцеві вибори.

Далі йдуть Віталій Кличко та Володимир Гройсман, які хоч і є політиками національного масштабу, але асоціюються саме з місцевим самоврядуванням.

Це все свідчить, що винятково через діалог та взаємну довіру між центральною владою та ОМС, може бути сформована довіра до України, як до держави. І в громадян, і в міжнародних партнерів. Не через договорняки старих еліт, не через кабінетні ігри, а через результати, через спільні ефективні дії громад та центральної влади.

Відзначимо, Верховна Рада України 17 листопада, прийняла законопроєкт про створення та реорганізації районних державних адміністрацій і передачу майна в зв’язку з утворенням і ліквідацією районів.