У ці хвилини! Зеленський терміново звернувся до українців – привітав. Зворушливі слова: українці аплодують

Президент України Володимир Зеленський привітав католиків країни і всього світу з Різдвом, яке за Григоріанським календарем випадає в ніч на 25 грудня.

Відеозвернення з поздоровленням з’явилося на його акаунтах в Фейсбук і телеграм увечері 24 грудня.

“Я сердечно вітаю громадян України і мільйони людей в усьому світі, які відзначають в ці дні величне свято Різдва Христового. Всіх, хто збереться сьогодні в колі рідних і дорогих людей, щоб провести святвечір і зустріти першу зірку на вечірньому небі”, – сказано в привітанні.

Зеленський зазначив, що народження в Віфлеємі Сина Божого подарувало людям надію на порятунок, а також віру в те, що добро і милосердя обов’язково переможуть.

Президент побажав, щоб вони наповнили серця українців, особливо тепер – коли завершується рік, повний важких випробувань.

“Ми тримаємо дистанцію, але не відвертаємося один від одного. Носимо маски, але хочемо бачити посмішки на обличчі наших батьків, наших коханих, наших дітей, нашої України”, – сказав глава держави.

Він також побажав українцям, щоб з Різдвом в кожну сім’ю прийшло згоду, в кожен будинок – достаток, а на українську землю – тисячолітній мир і процвітання.

“Бажаю всім веселих, теплих, смачних, а головне – здорових різдвяних свят!” – резюмував Зеленський.

Відзначимо, що своє звернення глава держави записував як би в напівтемряві, освітленій світлим світлом світильників-свічок, які були розставлені всюди – і на передньому плані, і ззаду. Справа в кадр потрапляв фрагмент ялинки, а трохи позаду і зліва від президента на підлозі вгадувалася фігура Богородиці.

Католицьке Різдво в Україні є державним святом, тому 25 грудня в країні – вихідний день. Цей статус католицьке Різдво отримало з ініціативи п’ятого президента України Петра Порошенка.