У ці хвилини! Зеленський зробив це, правду викрито – ніколи не існувало. Країна на ногах: не було можливості

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні ніколи не існувало ковідного фонду. За його словами, держава не мала можливості виділити мільярди гривень різним галузям.

Це він повідомив у своєму виступі 22 січня на пресконференції під час форуму “Україна.30” у Києві.

Президент зазначив, що першим рішенням уряду стало урізання фінансування усіх програм і таким чином заощадження певної суми на боротьу з коронавіруом.

“Коли розпочалася пандемія коронавірусу ми обмежили усі програми. Ми зрозуміли, що немає лікарень, немає засобів захисту і тому ухвалили рішення обмежити усіх. Проти цього були уряд, Верховна Рада й люди, життя яких залежало від цих програм. Нам довелося це зробити, бо ми не знали, коли завершиться пандемія”, – сказав глава держави.

Планувалося, що усі програми зможуть поновити свою роботу уже за три місяці карантину. Однак, тоді ніхто і не здогадувався, що коронавірус стане початком масштабного хаосу.

Нікому не закрадалася підозра, що коронавірус стане фактором, який різко скорегує майбутнє не тільки України, але і світу загалом. Влада не могла оцінити масштаби загрози, оскільки не знала чим усе це обернеться.

Згодом стало зрозуміло, що далі тягнути нікуди і потрібно поволі відкривати усі заблоковані програми.

“Відкриваючи, ми розставляли пріоритети. Інфраструктура та “Велике будівництво” – це суміжні професії. Ми розуміли, коли їх зупинимо, то втратимо 190 тисяч робочих місць, це ще до того, що втратило суспільство. Окрім цього, ця програма залучила ресурси в економіку, в Україну у зарплату і робочі місця”, – розповів він.

В підсумку глава держави, заявив, що так званого коронавірусного фонду ніколи не існувало. В України не було можливості виділити мільярди різним галузям, в держави не має такого ресурсу.

“Коронавірусний фонд – це всі програми, які об’єднані, і ми просто поставили рамки, що не можна брати звідти гроші. Беремо гроші звідти тільки на пріоритети. Отак ми працювали”, – підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що коронавірусний фонд екстрено створювали навесні 2020 року. За задумом, він мав допомогти державі боротися з пандемією коронавірусу. Загалом фонд становив 65,7 мільярда гривень.

Втім, значну частину грошей витратили не за призначенням. За даними Мінфіну, майже 21 мільярд гривень пішов на ремонт доріг, а 2,5 мільярда гривень – на доплати поліцейським.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.