У ці хвилини! Зеленський зважився, РНБО виступили – “священна війна”. Порошенка притисли: один із них

Священна війна проти олігархату: до питання про останні рішення РНБО (економічний аспект), иге економіст Олег Усерно на своїй сторінці у Фейсбук.

Нижче наводимо його слова без змін.

1. Війна проти олігархату – це частина війни, яку почали вести в Україні для того, щоб країна змогла зробити реальний економічний ривок.

2. Війна проти олігархату – це не війна бідних проти багатих. Це війна за права середнього класу.

3. Війна проти олігархату – це не війна проти окремо взятого олігарха. Це війна за рівні умови для ведення бізнесу всіма.

4. Війна проти олігархату – це позбавлення можливості для олігархів вибудовувати країну під себе і закріплювати це законодавчо через підконтрольні політичні сили.

5. Війна проти олігархату – це не тому, що хтось хоче, радить або рекомендує. Це тому, що без перемоги в цій війні ми постійно будемо програвати економічні битви, а “вузьке коло обмежених товстосумів” і далі “засвічуватиметься” в рейтингах мільярдерів. А підконтрольні цьому колу ЗМІ та політики будуть “оспівувати фінансовий геній і прозорливість” своїх спонсорів.

6. Війна проти олігархату – це демонополізація і розвиток конкуренції.

7. Війна проти олігархату – це судова реформа, без якої інвестор не приходив і не прийде в економіку країни. Тому що судова реформа – це і про захист прав власності. Тієї власності, яку одержано чесно, а не через “сумнівні канали”.

8. Війна проти олігархату – це те, що обіцяли багато хто, але так і не змогли зробити. Особливо якщо треба було воювати проти самих себе, – підсумовує експерт.

Священная война против олигархата: к вопросу о последних решениях СНБО (экономический аспект)

1. Война против…

Опубликовано Oleg Ustenko Вторник, 16 марта 2021 г.

Варто наголосити, що іноземні партнери підтримують рішення української влади, отож це говорить, про те, що Київ рухається у правильному напрямку.

За словами посла України в США Оксани Макарової, то боротьбу з олігархами вони сприймають трохи по-іншому. Для Вашингтона головне встановити рівні правила гри для усіх.

“У своєму передвиборчому бюлетені щодо України Джо Байден наголосив на пріоритетності встановлення верховенства права в нашій державі, боротьбі з корупцією. І в цьому полягає ідея всього цивілізованого світу: встановлення рівних правил гри для всіх, що надає рівний доступ до економічних благ”, – зауважила Маркарова.

Для західних країн ненормальна ситуація, коли людина використовує ресурси держави задля власного збагачення. Такі спроби має зупиняти система правосуддя.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.