“У День вишиванки долучилася…”: Марину Порошенко застукали у компанії одіозного Геннадія Труханова

Дружина президента Марина Порошенко разом зі школярами та мером Одеси Геннадієм Трухановим, який перебуває під слідством Національного антикорупційного бюро, вишивала семиметровий рушник національної єдності.

Як йдеться на сайті президента, в день вишиванки Марина Порошенко приєдналася до колективного вишивання рушника «Сонячна Одещина», передає Корупція.Інфо.

На фото, розміщених на сайті, видно, що поряд з дружиною президента знаходяться мер Одеси Труханів і голова Одеської ОДА Максим Степанов.

Як відомо, 13 лютого співробітники НАБУ рознесли по місцях проживання і роботи Трухановому і ще 4 чиновникам одеської мерії підозри у справі заводу «Краян» Відзначається, що на старовинному полотні, якому вже понад 100 років, «стібок до стібка вишивали більше 1500 рукодільниць» .

14 лютого Труханів був затриманий правоохоронцями в київському аеропорту Бориспіль, куди він прибув рейсом з Польщі за власною ініціативою. Трохи пізніше, в тому ж Борисполі був затриманий заступник Труханова Павло Вугельман.

15 лютого мера Одеси випустили на поруки народного депутата від БПП Дмитра Голубова. У той же день суд випустив заступника Труханова Павла Вугельман на поруки двох народних депутатів. Пізніше суд відмовився відсторонити Труханова з посади.

НАБУ розслідує махінації з купівлею Одеською мерією багатоповерхівки за 185 мільйонів гривень для розміщення в цій будівлі «Евромеріі».

Популярне: "Встала раком та …": Дружина генпрокурора опинилась в центрі гучного скандалу. Що витворила Луценко (ВІДЕО)

Встановлено, що спочатку будинок в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства «Завод Краян» був проданий за 4 мільйони гривень, а через кілька місяців його придбала за різко завищеною ціною Одеська мерія. У грудні 2016 року слідчі НАБУ ініціювали накладення арешту на рахунки компанії-продавця «Девелопмент еліт».

Солом'янський райсуд Києва за клопотанням НАБУ заарештував банківський рахунок, на який були переведені 185 мільйонів гривень за будівлю для «Евромеріі» Одеси, оскільки ціна була явно завищеною.