У двір адвоката “Діамантового прокурора” кинули дві гранати, розірвало собаку

Невідомі кинули дві гранати у двір будинку, де проживає адвокат екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) Володимира Шапакина.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналіст Тетяна Даниленко, передає Корупція Інфо

"Сьогодні адвоката Володимира Шапакина кинули дві гранати в будинок. Він ледве вцілів, собаку розірвало. У адвоката – тільки це справа, "діамантове". У чому сіль: Шапакин був у співпраці зі слідством і дав, то повинен був дати свідчення проти Олексія Корнійця", – зазначила вона.

У свою чергу в київській обласній міліції повідомляють, що на територію домоволодіння жителя села Стара Оржиця невідомі вночі підкинули гранати. В результаті вибуху постраждала вівчарка. На місці міліція виявила і вилучила частини від ручних осколкових гранат і скобу від гранати Ф-1. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у затриманого заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступник начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакина були вилучені близько 500 тис. дол. і коштовності. Під час обшуків на робочих місцях і в приватних будинках правоохоронці виявили доказів корупційної діяльності працівників прокуратури.

Так, вдома у Шапакина знайшли 249 тис. дол. і 600 тис. грн. Під час обшуку його офісу було знайдено 130 тис. дол. Також при обшуку був знайдений щоденник Шапакина, в якому він записував свої розрахунки. Крім того, у нього були вилучені наркотичні речовини. А в його заміському будинку було знайдено 32 тис. євро і 24 тис. дол.

Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

15 липня генеральний прокурор України Віктор Шокін звільнив Шапакина і Корнійця з органів прокуратури.