У Хмельницькому викрили на хабарі високопосадовця посадовця

Підполковник служби цивільного захисту вимагав 1 300 доларів від місцевого жителя. Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили на хабарі начальника районного сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У СБУ повідомляють, що підполковник служби цивільного захисту вимагав 1 300 доларів від місцевого жителя.  За вказану суму зловмисник обіцяв сприяти в ухиленні знайомого чоловіка від призову на строкову військову службу. Гроші нібито призначались для "вирішення питання" з посадовцями військкомату.

"Правоохоронці затримали керівника підрозділу Держслужби з надзвичайних ситуацій на робочому місці після одержання всієї суми неправомірної вигоди. Затриманому готується повідомлення про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу", – йдеться у повідомленні.

У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Операція із затримання зловмисника проводилась спільно з військовою прокуратурою та управлінням захисту економіки. 

Нагадаємо, що прокуратура оголосила про підозру двом посадовцям аеропорту "Бориспіль" за хабар у розмірі 114 тис. гривень.

Також раніше повідомлялося, що в "Борисполі" затримали на хабарі митників. Їх підозрюють в отриманні хабара сумою по 500 доларів кожному.