У Коломойського лякають здорожчанням бензину до 35 гривень

Керівництво ПАТ "Укртатнафта", яке підконтрольне групі "Приват" Ігоря Коломойського, застерігає, що у разі зупинки Кременчуцького нафтопереробного заводу вартість літра бензину може зрости до 35 гривень.

"Може ми комусь на ринку заважаємо. Тому що сьогодні гасло "Дешеве не може бути якісним" — це гасло тих, хто привозить імпортні нафтопродукти. Йде боротьба, щоб нас зупинити і перейти на повний імпорт. Тоді продукція на АЗС буде більше 35 грн/літр палива", — цитує заступника голови ПАТ "Укртатнафта" Сергія Кошелюка "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зараз ведеться боротьба за зупинку підприємства для переходу на повний імпорт палива.

Водночас голова профспілкового комітету "Укртатнафти" Василь Хоменко повідомив, що 31 липня на підприємство перестала надходити нафта, через що завод може повністю зупинитися.

Ми вимагаємо відновлення поставок нафти. Сьогодні у нас абсолютно мирна акція, ми не захоплюємо ніяких будівель, ми вимагаємо відновлення постачань нафти,

— прокоментував він сьогоднішній мітинг у Кременчуці.

Зазначимо, українська нафтопереробна компанія "Укртатнафта" належить компанії "Приват" Ігоря Коломойського і володіє найбільшим нафтопереробним заводом країни, який розташований у Кременчуці.