У Краматорську депутати міськради відмовилися від декомунізації (Відео)


Під час чергової сесії Краматорської міської ради, депутати відмовилися виносити на голосування питання про перейменування міських вулиць, площ та інших об'єктів

Про це повідомляє Корупція Інфо з посиланням на сайт 6264.

Видання пише, що у міськвиконкомі підготовлено проект рішення про перейменування 159 об'єктів інфраструктури, які потрапляють під закон про декоммунзаціі. Тим не менш, депутати міськради відмовилися вносити даний документ до порядку денного сесії. Пприводом стало те, що в проекті немає нікого економічного обґрунтування та не розписані витрати, які понесуть жителі міста.

"В якості альтернативного проекту рішення депутатам було запропоновано перейменувати не всі, а перші 40 вулиць і площ. Йшлося про площі Леніна, проспекті Жовтневий і вулицях: 19 Партз'їзду, 17 Партз'їзду, Орджонікідзе, Кіма, Лазо, Леніна, Луначарського, Соціалістична, Пролетарська, троянди Люксембург, 20 років Жовтня, Союзна, Блюхера, Ілліча, Калініна, Котовського, Крупської, Моріса Тореза і т.п.", – йдеться у матеріалі.

Даний проект рішення також не зміг набрати достатню кількість голосів для того, щоб його включили до порядку денного.

"Єдине питання, який був підтриманий одноголосно – перейменувати ДК ім. Леніна в ДК ім. Леоніда Бикова, а Центральну міську публічну бібліотеку ім. М. Горького в Центральну міську публічну бібліотеку", – додали у матеріалі.