У Красноармійську на Донеччині вибори зірвані: бюлетені визнали недійсними


Донецький окружний суд визнав, що бюлетені для голосування у Красноармійську були виготовлені з порушенням законодавства

Про це повідомляє місцева телекомпанія "Орбіта", передає Корупція Інфо з посиланням наЛІГАБізнесІнформ.

Постанову суд ухвалив сьогодні вночі. Він частково задовольнив вимоги одного з кандидатів у депутати і ухвалив, що Красноармійська міська виборча комісія неправомірно вибрала для друку бюлетенів не поліграфічне підприємство, а приватного підприємця.

При цьому суд відхилив вимогу, щоб комісія забезпечила виготовлення нових бюлетенів до 25 жовтня, повідомляє громадянська організація "Сильні товариства Донеччини" на сторінці у Facebook зі слів представника позивача, кандидата в депутати від "Опозиційного блоку" Дмитра Тришкіна.

"Де факто-, це означає, що у Красноармійську проведення голосування з незаконно виготовленими бюлетенями відбутися не може, що в свою чергу спричинить визнання виборів такими, що не відбулися і призначення у передбачені законом строки повторних виборів", – зазначив Тришкин.

У ході засідання вранці 25 жовтня Червоноармійська міська виборча комісія вирішила не передавати бюлетені на виборчі дільниці. Глава комісії Олег Смаль заявив про складання з себе повноважень і покинув зал.

"Вибори на Донбасі. Красноармійськ. Станом на 8-00 ділянки не відкрився, хоча друга партія бюлетенів з Краматорська таки приїхала. Цю другу партію не брали ТВК, оскільки вважає, що бюлетені надруковані в Краматорську, просто не годяться для виборів. ЦВК начебто дала можливість відкрити ділянки в Красноармійську на 4 години пізніше, в 12-00, але цей варіант малоймовірний", – повідомив журналіст Євген Будерацкий.