У Луганській обл. СБУ запобігла теракту у військовій частині

У Луганській області Служба безпеки України знешкодила підпільну групу прихильників терористичної організації "ЛНР", яка планувала теракт у Рубіжному.

Про це повідомив прес-центр СБ України, передає Корупція Інфо

"Теракт із застосуванням гранатометів, вибухівки та стрілецької зброї мав статися на території військової частини, розташованої неподалік хімічного заводу", – йдеться в повідомленні.

Організатор групи, житель Лисичанська, воював на боці бойовиків "ЛНР/ДНР", у т. ч. в угрупованні "Оплот" під командуванням ватажка терористів Захарченка, брав безпосередню участь у боях у районі донецького аеропорту. Крім того, диверсант проходив спецпідготовку в тренувальних таборах бойовиків на території Росії і в окупованому Стаханові. Отримавши від російського куратора завдання здійснити теракт, диверсант залучив до справи місцевих наркоманів та інших девіантів.

Під час підготовки до акції зловмисник був затриманий співробітниками Управління СБ України в Луганській області спільно з поліцією.
Діяльність диверсантів розслідується згідно з кримінальним провадженням за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Тривають процесуальні та слідчо-розшукові дії. Встановлюється причетність зловмисників до скоєння інших злочинів.