У Москві заарештували скандального екс-міністра Рудьковського, – ЗМІ

A plenary session meeting of the Verkhovna Rada of Ukraine.

Московська поліція затримала колишнього міністра транспорту України Миколу Рудьковського, якого в РФ оголосили в розшук у справі про напад на російське посольство в Києві. Про це повідомляє московське агенство з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

«У п'ятницю, 28 вересня, співробітники поліції в Басманному районі Москви затримали 50-річного громадянина України М.Рудьковського, який перебував у федеральному розшуку за скоєння злочину, передбаченого ст. КК РФ «Напад на осіб чи установи, які перебувають під міжнародної захистом». Відносно чоловіка обрано запобіжний захід у вигляді арешту».

Популярне: Масові перевірки та шалені штрафи: як каратимуть українців вже з жовтня

Варто зазначити, що в червні 2014 року «під час заворушень у Києві він кинув камінь в посольство Російської Федерації в Україні». В РФ порушили щодо чиновника кримінальну справу, а в травні 2016 року Басманний районний суд Москви заочно заарештував Рудьковського.

Рудьковський у 2006-2007 роках обіймав посаду міністра транспорту та зв'язку України, а в 2012-2014 році був народним депутатом від Партії регіонів.

Нагадаємо, що у травні 2018 року Рудьковського затримувала в Дубаї міграційна служба ОАЕ за підроблений іракський паспорт. Пізніше повідомлялося, що правоохоронці ОАЕ відпустили українського екс-міністра і він покинув країну.

Також у колишнього нардепа були проблеми з українськими правоохоронцями – він був оголошений в розшук через Інтерпол у справі про викрадення екс-глави ПрАТ "Нафтагазвидобування" Олега Семінського. Семінського викрали в 2011 році, а відпустили лише через п'ять років. Серед замовників викрадення називалося ім'я Рудьковського. Рудьковський був знятий з розшуку "Інтерполу", коли Генпрокуратуру очолював Віктор Шокін.