У МВС пояснили сутичку міліції з мітингувальниками біля НБУ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков спробував пояснити дії правоохоронців по выдношенню до учасників «Фінансового майдану» біля будівлі Нацбанку. За його словами, міліція побоюється за золотовалютні резерви, що зберігаються в будівлі.

Про це йдеться у заяві Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, передає Корупція.інфо

Звертаючись до мітингувальників, він зазначив, що розуміє їх мотиви і проблеми, які змусили їх піти на крок публічного протесту і не заперечує їх право на цей протест.

«Прошу зрозуміти побоювання правоохоронців. У будівлі НБУ зберігаються золотовалютні резерви країни – дестабілізація навколо цієї будівлі – величезний ризик дестабілізації національного масштабу », – пояснив Аваков.

Він закликав учасників протесту поставитися до цього з розумінням, «врахувати і дотримуватися в заявленому пікеті коректних норм».

При цьому міністр запевнив, що міліція, зі свого боку, зробить все для забезпечення порядку навколо мітингу та захисту його від провокацій.

«Аж до вирішення виниклої кризи», – додав він.

Раніше повідомлялося, що за фактом зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками біля будівлі НБУ відкрито кримінальне провадження.