У “Народному фронті” заявили, що Савченко виголошує тези Путіна

Партія "Батьківщина" повинна або відмежуватися від нардепа Надії Савченко, або взяти політичну відповідальність за неї. Про це заявлює нардеп від "Народного фронту" Андрій Тетерук, повідомляє прес-служба політсили, передає Корупція.Інфо

За його словами Савченко "виголошує всі ті політичні вимоги й пропагандистські тези, які висуває щодо України Путін".

"Згадаймо: "прямі переговори" з російськими маріонетками; "вибачення" України перед терористами; "у Євромайдані й війні винна сьогоднішня влада України"; "декомунізація і захист української мови розколюють країну"; нова конституція з економічною автономією регіонів, парламентською республікою з мажоритарною системою", – перерахував Тетерук.

"Все це ми роками чуємо або від самого російського тирана, або від його кума й партнера Віктора Медведчука. Тому "Батьківщина" має або відмежуватися від путінського лобіста Савченко, або відкрито взяти політичну відповідальність за неї", – заявив Тетерук.

На його думку, об’єднання фракції "Батьківщина" навколо Надії Савченко буде послідовним і чесним політичним рішенням. Водночас він відмовився коментувати мотиви й обставини, з яких Надія Савченко, на його думку, лобіює інтереси путінського режиму.

Як відомо, Савченко на прес-конференції 2 серпня заявила, що з середи оголосить голодування, протестуючи проти "бездіяльності влади та світу" в питанні звільнення українських заручників.

Вона пообіцяла голодувати до досягнення результату, зокрема – розблокування процесу обміну політв'язнів з Росією.