У НАЗК знайшли винного у зриві е-декларування

Голова НАЗК Наталія Корчак поклала відповідальність за проблеми із системою електронного декларування на адміністратора системи, ДП "Українські спеціальні системи"

"Сьогодні Держспецзв’язок доповів, що система працює, але технічні служби НАЗК станом на цю хвилину фіксують, що навантаження на серверне обладнання, яке забезпечує прийняття, оброблення і накопичення інформації системи електронного декларування складає не більше 10%", – написала вона.

Корчак запевнила, що всі баги та помилки у програмному забезпеченні були усунені ще 25 жовтня, повідомляє Корупція.Інфо

"Перебіг подій останнього дня свідчить про неспроможність адміністратора та хостинг-провайдера системи – ДП УСС забезпечити необхідну пропускну здатність магістральних каналів зв’язку та канального мережевого обладнання до системи. У свою чергу, така ситуація обмежує якісний доступ декларантів до серверного обладнання ІТС Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави", – наголошує вона.

Корчак звернулась до хостинг-провайдера та адміністратора системи з вимогою негайно усунути всі перешкоди, які заважають декларантам безперешкодно та якісно виконати свої законні обов’язки щодо подання електронних декларацій.

В іншому випадку НАЗК змушене буде розглянути питання про звернення до правоохоронних органів стосовно порушення кримінальної справи щодо зриву електронного декларування, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що останні два дні портал НАЗК працює з перебоями, тому держслужбовці не можуть заповнювати і зберігати свої декларації.

У НАЗК назвали три причини цього, зокрема, й велику кількість декларувальників, які одночасно реєструються у системі.