Пенсійний фонд України: на офіційному сайті уряду України з’явилися скандальні дані про дефіцит фонду

На офіційному сайті уряду України з'явилися скандальні дані про дефіцит Пенсійного фонду України, який становить 145 млрд. гривень. 

Гройсман передбачає невтішне майбутнє для українських пенсіонерів: «Пенсійна система, що діє на Україні, не спроможна, тому дефіцит щороку буде лише збільшуватися. Згодом така ситуація призведе український бюджет в глухий кут ». 

Прем'єр-міністр України відзначив, що основним завданням уряду є організація справедливої ​​і працездатною системи пенсійного забезпечення, за рахунок чого буде створено належний рівень соціальної підтримки для подолання дефіциту. Велика частина пенсіонерів змушена існувати на мінімальну пенсію. Це нікого не влаштовує, і дана українська проблема анітрохи не цікавить МВФ. Поки невідомо, як і скільки, будуть існувати пенсіонери на нинішню пенсію. За статистикою, в Україні сьогодні на 10 мільйонів працездатних громадян припадає 12,3 мільйона пенсіонерів. 

Вже до 2020 року кожен працюючий українець повинен буде забезпечувати 1,3 пенсіонера. З'явилася інформація про те, що МВФ у своєму меморандумі до України зажадав домогтися бездефіцитності Пенсійного фонду. За словами експертів, будь-який вихід із ситуації сильно вдарить по гаманцю громадян. Вчора Олег Ляшко, лідер Радикальної партії в українському парламенті, зажадав оприлюднити пункти таємної угоди з МВФ, що стосуються умов надання чергового кредиту. За його словами в числі вимог Фонду збільшення пенсійного віку в Україні і зняття мораторію на продаж землі. Відомий український політик Віктор Медведчук також підтверджує цю інформацію.