У Порошенка прокоментували націоналізацію ПриватБанку

Глава Адміністрації президента (АП) Петра Порошенка Борис Ложкін розповів про можливість націоналізації ПриватБанку, який належить олігарху Ігорю Коломойському.

Про ситуацію він розповів в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", передає Корупція Інфо

"Приват" – це банк, який виконує, по суті, роль головного ощадного банку країни. Тимчасово – так, він важливий і як великий розрахунковий центр. Але стратегічно – як ощадний ", – пояснив Ложкін.

"Приват" з тією кількістю депозитів, які у нього є, безумовно, має бути збережений як банк. Тобто, на мій погляд, точно не може йти мова про його ліквідацію. ПриватБанк is toо big to fail, тому з ним потрібно діяти дуже акуратно і обережно. І, до речі, я не вважаю, що він є яблуком розбрату. Взагалі, слово "розбрат" не зовсім точно визначає нинішні взаємини між Коломойським і президентом. Зараз відбувається процес, названий "деолігархізація", але деолігархізація – це ж не ліквідація конкретних бізнесів конкретних осіб. Це розділення влади і бізнесу ", – підкреслив глава АП.

При цьому Ложкін додав: "Коломойський може залишатися одним з найбільших бізнесменів країни. І якщо він буде платити податки, розвивати свій бізнес, то я вважаю, що держава буде і його, і інших бізнесменів підтримувати. Ключове питання зараз у тому, що приватні інтереси необхідно відокремити від державних, насамперед, якщо мова йде про найбільших фінансово-промислових групах. Мова не тільки про Коломойського. Я, до речі, вважаю ПриватБанк дуже технологічною системою ".

"У НБУ і акціонерів" Привату "є план, який зараз актуалізується ними. Якщо акціонери будуть дотримуватися цього плану, то банк буде залишатися приватним", – уточнив Ложкін.