У притулку для тварин під Києвом живцем згоріло понад 70 собак

На Великдень у селі Лісовичи Київської області горів притулок для тварин. Власниця каже, що причина пожежі – підпал. У міліції цього поки що не підтверджують. Як би там не було, внаслідок лиха загинуло понад 70 тварин.

Власниця закладу Влада Шалутко переконана, що пожежу спровокував підпал. За її словами, співробітники ДСНС це підтверджують, однак офіційного висновку поки що немає. 

«Ми написали заяву в міліцію. Кримінальне провадження вони ще не відкрили, сказали, що чекають офіційного висновку від пожежників. Ми вперше в такій ситуації. Живцем згоріли близько сімдесяти тварин. Це жахливо. Врятувати вдалося близько тридцяти собак. Пожежники сказали, що судячи з того, що все дуже швидко згоріло це був підпал. Вціліла лише частина паркану, а та частина території, де були тварини згоріла повністю», – каже Шалутко.

Водночас у міліції чекають на рішення пожежників. Кажуть, якщо дійсно собак підпалили, за цим фактом відкриють кримінальне провадження.

«Сам факт пожежі зафіксовано. Зараз кримінального провадження немає того, що ми чекаємо висновків від пожежних. У пожежній охороні кажуть, що згоріли 14 вольєрів, міліціонери зафіксували 10. Якщо буде висновок від пожежників, що там був підпал, тоді відкриємо відповідне кримінальне провадження», – зазначає речник МВС України в Київській області Микола Жукович.

Крім цього, за його словами, існує версія, що вогонь міг потрапити до притулку з лісу.

«Там у притулку є ліс, спочатку став горіти ліс. Якщо вогонь «пішов» з лісу, то вже необережне поводження з вогнем, а не підпал. Це різні кваліфікації. Якщо це підпал, будемо шукати тих, кому вони заважали, не хотіли, щоб там був притулок, тих, хто хотів забрати собі цю ділянку землі. Спектр питань може бути великим», – пояснив правоохоронець.

Читайте також:  У центрі Харкова невідомі намагалися підпалити волонтерський намет

Джерело: Корупція.Інфо.