У центрі Львова пес збирає гроші на випивку своєму господареві (ФОТО)

Винахідливий львів’янин разом зі своїм товаришем по чарці додумалися, як щодня мати на пляшку горілки, не докладаючи зусиль.

Для цього вони вирішили використовувати безневинного пса, якому на шию надягнули нашийника з синьо-жовтою стрічкою,  а поруч поставили тарілочку з водою і коробку з надписом українською та англійською мовою: «Допоможіть мені! Гав-гав-гав!».

 

Жалісливі перехожі не проходять мимо і кожен намагається кинути до коробки хоча б гривню, перешіптуючись: певно, на притулок для тварин збирають, а це діло благородне – не алкоголікам же на пляшку, – пише журналіст-очевидець.

Дана ситуація викликає обурення, що супруводжується запитанням: чи не є такий вид жебрацтва шахрайством і жорстоким поводженням з тваринами.

На жаль, ми, зоозахисники не маємо важелів впливу на такі ситуації, – розводить руками заступник керівника Львівського товариства захисту тварин Максим Підболячний. – Потрібно звертатися в міліцію, однак наша міліція, самі знаєте, не хоче розслідувати жорстоке вбивство тварин, а тут – тим паче. Хіба підходити до проблеми комплексно – це і жебрацтво, і жорстоке поводження з твариною, і, можливо, шахрайство, адже люди кидають гроші зовсім не на ті потреби, про які думають, а на пляшку. Можливо, якби кілька небайдужих перехожих зателефонували на «102» і викликали наряд, щоб в тих чоловіків перевірили хоча б документи, то щось і можна було б змінити.


Однак в міліції взагалі не вбачають проблеми, адже карати за жебрацтво у нас не мають права.

Треба спочатку довести, що ці люди збирають гроші не на притулок для тварин, а для себе, – говорить речник обласної міліції Львівщини Світлана Добровольська. – Крім того, кидати пожертви перехожих ніхто не змушує.

Новину передає Корупція.Інфо з посиланням на PRESS.ЦЕНТР.UA