У Вікіпедії голові ДСНС «присвоїли» титул «Шкіряк Непал-Катмандуйський» (ФОТО) (ВІДЕО)

У російській версії Вікіпедії – вільній енциклопедії, головному українському рятувальникові Зоряну Шкіряку присвоїли новий титул – «Шкіряк Непал-Катмандуйський». А все через провальну операцію по порятунку співвітчизників, які постраждали під час стихійного лиха в Непалі. Зазначимо, що український варіант Вікі не містить цієї інформації.



Про цю новину повідомляє «Преса України», передає Коруція.інфо

Низка невдач, яка переслідувала виконуючого обов'язки голови ДСНС Зоряна Шкіряка під час рятувальної експедиції в Непал викликала чималу кількість жартів і палких дискусій з боку звичайних українців, так і жорстких коментарів щодо даної поїздки від народних депутатів і представників влади. Так, міністр МВС Арсен Аваков запевнив громадськість, що осоромленому чиновнику доведеться відповісти за всі допущені під час експедиції помилки, якщо такі будуть виявлені. У свою чергу Зорян Шкіряк заявив про готовність піти у відставку, якщо «цього захоче керівництво країни». Можливу відставку Шкіряка прокоментував український політолог Юрій Романенко.

«Я вважаю, що Шкіряка у відставку відправляти не можна. За що? Чоловік провів за українськими мірками практично блискавичну операцію. Причому, з елементами шоу. На його місці інший напевно б зробив це за дві-три тижні більше. Гадаю, треба його представити до ордена», – іронізує Романенко.

Тим часом талановиті співвітчизники створили мультфільм, який ілюструє «Про нелегкі будні голови ДСНС».