У всіх на очах! Разумков розніс їх – просто під час засідання. Гучний скандал: “гальмування процесу”. Країна гуде

В ході засідання Погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок, 30 листопада, голова парламенту Дмитро Разумков відчитав комітет Ради з питань правової політики, який за словами спікера двічі не виконав його доручення. Комітет не провів засідання, що стосується виходу країни з конституційної кризи.

Про це повідомляє видання “Гордон”.

“Я двічі давав доручення комітету з питань правової політики щодо проведення засідання. На жаль, воно не відбулося. Я розумію, що хтось хворіє, хтось хворіє. Але якщо ми за два тижні не можемо провести засідання і можемо розглянути тільки чотири питання, виникає логічне запитання у мене: а що ми робимо? “, – обурився він.

Разумков сказав, що парламент повинен демонструвати свою ефективність.

“Я дуже сподіваюся, що це просто якась недбалість, а не некомпетентність, а тим більше – що це не пов’язано з гальмуванням процесу, тому що на порядку денному стояли питання саме для допомоги робочій групі в майбутньому вийти з кризової ситуації, яку ми спостерігаємо після безпрецедентного рішення Конституційного суду.

Комітету було двічі дано доручення зібратися і надати свої письмові пропозиції робочій групі [яка готувала законопроєкт про відновлення відповідальності за недостовірне декларування].

Цього не відбулося. Думаю, ми отримуємо досить велику зарплату, особливо в тих умовах, в яких працює сьогодні парламент, щоб нам вистачало часу і таланту займатися безпосередньо своєю роботою. Якщо немає – варто чесно про це говорити і визнавати свої помилки “, – сказав він і доручив секретаріату з’ясувати, чому склалася така ситуація.

Разумков очікує, що вихід із конституційної кризи, розглянуть на цьому тижні.

“Ви знаєте, що в кінці минулого тижня Володимиром Зеленським був внесений законопроект про фактично відновлення відповідно до рішення Конституційного суду статті 366-1 про відповідальність за недекларування або внесення недостовірних відомостей в декларації.

Була досягнута домовленість, що сьогодні законопроєкт робочої групи ВР також вже відкритий для підписання.

А далі на базі цих двох законопроєктів ми будемо створювати доопрацьований законопроєкт, враховуючи всі позитивні аспекти, які відображені, як у законопроєкті президентському, такі і в тому, що напрацювала робоча група. І якщо все буде добре, то вже на цьому тижні ми смажена це питання розглянути і швидко вийти на результат “.