У Зеленського смачно “вжучили” Путіна за його слова: за язик ніхто не тягнув, попався

На Донбасі не може повторитися ситуація, яка сталася в місті Сребрениця в 1995 році під час війни в тодішній Югославії.

“Щодо Сребрениці: тут треба чітко розділяти, що це було релігійне питання, і дійсно, та ситуація, яка була в колишній Югославії, – там було нашарування кількох моментів – і етнічних, і релігійних, і геополітичних. У нас в Україні один народ – український, який розмовляє різними мовами і діалектами, але це один український народ, це в більшості одна віра або її відсутність, і ми знаємо чітко, ким ця ситуація інспірована, як вона виникла на Донбасі, і тому тут не може бути таких порівнянь”, – сказав Корнієнко.

Українська влада не бачить можливості розгортання таких подій, підкреслив він.

Так Корнієнко прокоментував слова російського президента Володимира Путіна, який заявив, що в разі, якщо Україні передадуть контроль над ділянкою російсько-українського кордону до виборів на окупованому Донбасі, жителям тих територій загрожує небезпека.

Окрім цього Корнієнко, розповів, за яких умов можливі вибори на Донбасі восени 2020 року.

Місцеві вибори на всій території України в жовтні 2020 року можливі за умови виконання безпекових умов. 

Так, відповідаючи на запитання про те, чи можливі вибори у жовтні 2020 року на всій території Україні, Корнієнко зазначив, що “ми розуміємо, що спочатку треба виконати безпековий фактор”.

“Ми пам’ятаємо, що якщо це вдасться, то тоді так, але розуміючи, що зараз є певна протилежність у цих позиціях з російською стороною, то поки що треба спочатку дійти згоди про це”, – додав він.

Також Корнієнко назвав акцію “Варта на Банковій” новим витком демократії в Україні та вважає її історичною.

“Вперше в історії був мітинг прямо на Банковій, з наметами і бочками, теж варто відмітити. Це – новий етап демократії у країні, що прямо під вікнами президента можна таке робити абсолютно при повній підтримці силових структур, які організували безпеку, рамки і т.д.” – зазначив Корнієнко.

Додамо, раніше голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко прокоментував план Зеленського по Донбасу.

“Можемо говорити, що зараз це дуже важливий етап. План Зеленського по Донбасу може сказати тільки Зеленський. Він його не одноразово вже озвучував”, – підкреслив голова партії “Слуга народу”.

За його словами, продовження дії закону про особливий статус Донбасу буде тривати до кінця 2020 року.

“Законопроєкт складається з одного рядка. І цей законопроєкт про зміни до статті 1 Закону України “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”. Ця процедура має бути без заперечень навіть тих, хто проти”, – додав Корнієнко.