Удар по болючому! Розгром на фронті: ЗСУ нищать усіх — переворот на Півдні! Деокупація повним ходом!

Наші війська намагаються системно тиснути на ворога на усіх ділянках фронту, в тому числі й на Півдні. З логістичної точки зору саме цей регіон є слабким місцем для росіян.

Це одному українському ЗМІ розповів експерт з міжнародної безпеки Фонду «Демократичні ініціативи» Тарас Жовтенко. Українські захисники, у свою чергу, завдають системних ударів по російським логістичним вузлам на тимчасово окупованих територіях.

«Цілком логічно, що після усіх цих зусиль російський фронт на Південному напрямку почне просідати. Десь швидше, десь повільніше, але це невідворотний процес», – підкреслив Жовтенко.

Як стверджує експерт з міжнародної безпеки, останні декілька тижнів фіксується нестача додаткових ресурсів, котрі російські окупанти звикли отримувати через логістику і так звані маршрути постачання. Вороже командування просто було змушене перекидати з однієї ділянки фронту на іншу десантників, для того, щоб «закрити дірки».

Тому логічно, що на Південному напрямку їхній фронт мав би почати просідати. Очевидно, це не значить, що фронт прорваний і лінія оброни, а наш тиск дає конкретний результат і до прориву залишається небагато, – зазначив він.

Ускладнює просування наших військ мінування, котре за собою залишаються російські окупанти. Окупанти розуміють, що відходячи з позицій, вони мають стримувати наступ ЗСУ.

«Чим далі росіяни відходитимуть, тим швидше вони опиняться на території, де додаткових засобів оборони у них не буде. Це той оперативний простір, з якого ми можемо скористатися мобільністю наших підрозділів і тією західною технікою, яка у нас є. Зрештою росіяни отримають все те, що заслужили і наступ українських військ набиратиме темпу і динаміки», – наголосив Жовтенко.

Тим часом політтехнолог та офіцер першої окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна Тарас Березовець в інтерв’ю Radio NV заявив, що цього року звільнити окупований Крим не вдасться.

«Ми бачимо, що противник дуже ретельно готувався до нашого наступу і тут немає шапкозакидацьких настроїв. Ніде ви не почуєте, особливо в тих підрозділах, які знаходяться безпосередньо в зоні бойових дій, того, що „ми вже будемо за декілька місяців в Криму“. Я думаю, що це тривалий шлях, який ми маємо пройти. І найголовніше, що цей шлях обходиться нам дуже великою ціною. Треба реалістично оцінювати свої сили», — сказав Березовець в ефірі Radio NV.

Як стверджує український військовий, звільняти Крим без F-16, керованих авіабомб та ракет, які вони нестимуть, «буде надзвичайно складно».

 «Тому що Крим, порівняно навіть з іншими окупованими територіями, вони дуже ретельно готували. І можна скільки завгодно насміхатись над тим, що вони викопали понад 200 кілометрів траншей вздовж лінії Чорноморського узбережжя, але це свідчить про те, що вони серйозно до цього готуються. Вони серйозно сприймають небезпеку того, що ЗСУ зайдуть рано чи пізно до півострова. Загадувати, коли це буде, абсолютно річ невдячна. Зрозуміло, що це не буде цього року», — додав він.

За словами Березовця, на даний момент завдання ЗСУ полягає у тому, щоб перерізати сухопутний коридор між Росією та окупованим Кримом та взяти під вогневий контроль північну частину півострова, а згодом і центральну частину, що унеможливить перекидання на фронт у Запорізькій та Харківській областях російських військових резервів.

Тож варто розуміти, що наразі триває війна, отже повертати, загарбані ворогом території буває нелегко. Проте, рано чи пізно, ЗСУ все відвоюють, в тому числі і Крим. Це питання часу.

Тож українські захисники ввійдуть до Криму, але це стане справжнім випробуванням для Генерального штабу ЗСУ

Про це заявив британський полковник Ґлен Ґрант в ефірі одного українського телеканалу

«Ми увійдемо в Крим. У цьому немає жодних сумнівів… Поки ми не відвоюємо Крим, завжди будуть проблеми з експортом зерна, з портами в Одесі та з усім іншим. Неможливо забезпечити безпеку поставок для України з Чорного моря не контролюючи Крим, і це дуже важливо», — наголосив він.

Ґлен Ґрант зазначив, що ворог намагатиметься сповільнити бойові дії, якомога більше зосередившись на північному сході. Полковник додав, що, можливо, доведеться втрати деякі позиції на півночі, проте південь важливіший.