Україна і Японія підписали угоду про виділення на відбудову Донбасу 4,2 млн доларів

 

Повідомляється, що українську сторону в ході церемонії підписання представляв віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, японську – посол Японії в Україні Шигекі Сумі

Україна і Японія підписали угоду про виділення на відбудову Донбасу 4,2 млн доларів, передає "РБК-Україна".
 
"Підписання угоди (у формі обміну нотами) між урядом України та урядом Японії про надання уряду України гранту непроектного типу на закупівлю спеціального обладнання для медичних закладів та дослідних установ та узгодженого протоколу щодо процедурних деталей відбулося сьогодні в Києві", – йдеться у повідомленні.
 
Повідомляється, що українську сторону в ході церемонії підписання представляв віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, японську – посол Японії в Україні Шигекі Сумі.

Читайте також:  В 2015 році Україні виділять ще $ 5,5 млрд крім коштів МВФ

Зокрема в угоді передбачена закупівля спеціального обладнання для відновлення інфраструктури східних регіонів України загальною вартістю 4,2 млн дол.
 
"Ті кошти, які сьогодні надає уряд Японії – це гуманітарна допомога, яка буде направлена з розрахунку товарів японської промисловості, це медична допомога, це ті, інструменти, прилади, які допоможуть нашим комунальним підприємствам підвищити свою матеріально-технічну базу для того, щоб виконувати роботу з відновлення тих систем життєзабезпечення, які є не тільки в Донецькій і Луганській областях, але і Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій", – повідомив Зубко.
 
У свою чергу посол Японії в Україні Шигекі Сумі зазначив, що за минулі роки уряд Японії надав Україні допомогу загальною вартістю 1,84 млрд дол
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Японія виділить українським благодійним організаціям 810 тис. доларів. Повідомлялося, що в основному будуть допомагати найбільш складним регіонам, розташованим на території зони АТО.

Джерело: Корупція.Інфо