Україна підняла бойову авіацію над азовським морем: Ні єдиного шансу ворогу

Українські військові провели навчання тактичної авіації в Азовському морі. Навчально-бойове завдання виконувала ланка винищувачів МіГ-29 та пара штурмовиків Су-25.

Планові польоти над акваторією Азовського моря українські Військово-повітряні сили здійснили, прикриваючи з повітря кораблі Військово-морських сил, які вийшли у похід.

Як повідомили в прес-службі операції Об'єднаних сил (ООС) під час льотної зміни екіпажі відпрацювали зліт парою, протиракетні маневри та інші бойові навички.

Польоти відбувалися з повним бойовим навантаженням засобами авіаційного ураження. Виконавши польотне завдання, літаки здійснили посадку на одному з оперативних аеродромів у безпосередній близькості до району проведення ООС.

Варто зазначити, що Україна періодично проводить навчання військових сил на Азовському морі. Напередодні в регіоні відбулися тренування сил армійської, штурмової та винищувальної авіації, які призначені для підтримки дій кораблів ВМС і Держприкордонслужби зі складу Об’єднаних сил.

Військові відпрацьовували відбиття повітряного нападу кораблями, підтримку авіацією дій корабельно-катерного угруповання та ведення вогню зі штатного озброєння кораблів по надводній цілі.

Об’єднані сили мають на меті не допустити будь-яких провокацій військового характеру в районі проведення ООС. Це демонструє наші сили, ми практично готові дати адекватну відповідь і на морі, і в повітрі, і на землі. Це підтвердження того, що частина Азовського моря, яка належить Україні, є під контролем ООС

Окрім цього варто нагадати 19 лютого Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність військ, які обороняють передові позиції Приазовського напрямку.

Планове тактичне навчання із залученням винищувачів, штурмовиків, армійської авіації, танків та іншої бронетехніки довели, що українські захисники готові дати адекватну та жорстку відповідь російському окупанту.

"Мета сьогоднішнього навчання – надати загальну методику з підготовки резервів Об'єднаних сил. Будь-який український командир повинен мати у своєму підпорядкуванні сильну артилерію та резерв. Я абсолютно задоволений роботою командирів під час навчання, всі дії були чіткими, правильними і керованими", – сказав Наєв.