Україна припинила озброювати Росію ракетними двигунами

Українська компанія "Мотор Січ", яка виробляє двигуни для авіації, припинила постачати в Росію малорозмірні газотурбінні двигуни для крилатих ракет.

Про це стало відомо зі слів Бориса Обносова, генерального директора російської корпорації "Тактичне ракетне озброєння" (КТРВ).

"На даний момент співпраця з Україною призупинена повністю в усіх напрямках",– заявив Обносов журналістам на Міжнародній авіаційно-космічної виставці Airshow China — 2014.

При цьому він зазначив, що для відновлення постачання продукції з України існує лише один шлях. Зокрема, прийняття відповідного політичного рішення на рівні керівництва України та Росії.

"Якщо таке рішення буде прийнято, ми з задоволенням будемо продовжувати співпрацю. Нам потрібне легітимне право. "З-під поли" ми нічого купувати не будемо",– наголосив Обносов.

Зазначимо, до недавна "Мотор Січ" на чолі з нардепом від Партії регіонів Вячеславом Богуслаєвим постачала у Росію двигуни для військової авіації, оскільки офіційне рішення про заборону постачання не було прийняте.

 

Джерело: УНН