Українці, тепер буде так! МОБІЛІЗАЦІЯ ПО-НОВОМУ – скандальний закон в раду: ПЕРШІ ДЕТАЛІ. Почалось!

Схоже, тепер мобілізація в Україні проходитиме по-новому, зокрема мобілізовувати будуть працівників міноборони. Однак відповідних змін щодо чиновників, поліцейських та інших службовців, схоже, внесено не було. Як відомо, міністерство  внесло до Ради доопрацьований проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Про це повідомляє одне з українських видань з посиланням на власні джерела.

За даними джерела, завтра доопрацьований проєкт закону буде представлено на робочій групі.

Ц цікавого там буде наступне:

арешт рахунків та позов до суду, якщо ігноруєш повістку;

відстрочку мають ВСІ групи інвалідності;

Працівники Міноборони ЗНІМАЮТЬСЯ з відстрочки;

прослужив 36 місяців –відстрочка 2 роки.

Також заявляється, що з’явиться інформація в повістці та додатковий захист у вигляді унікального ідентифікатора. При цьому як саме будуть роздавати повістки — чітко не вказано. 

«Запроваджено тлумачення терміну «оповіщення», уточнено причини неприбуття громадянина по повістці до ТЦК та СП зумовлені діями країни-агресора (наприклад ракетна небезпека чи обстріл), порядок вручення повісток (де і коли можуть вручати, через які інструменти може бути передана повістка і т.д.) буде визначатись постановою Кабінету Міністрів України», — говорять джерела видання.

Крім того, говориться про те, що ухилянтам протягом 5 днів, з моменту, коли вони мали зʼявитись в ТЦК та СП надсилається вимога про виконання обов’язку військовозобовʼязаного (форма вимоги встановлюється Міноборони). У разі, якщо громадянин протягом 10 днів добровільно не виконав вимогу і не з’явився в ТЦК та СП, йде звернення до суду. Суд приймає рішення відносно ухилянта про тимчасове обмеження виїзду за кордон чи тимчасове обмеження користування авто, та можливий арешт на кошти.