Українці їй не пробачать! Разумков жорстко відповів Геращенко. Цинізм зашкалює

Співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко пояснила спікеру парламента Дмитру Разумкову правила відмінювання жіночих прізвищ

Про це вона заявила під час виступу в сесійній залі

До цього Разумков неодноразово казав “поправка народного депутата Геращенка”, маючи на увазі нардепку Ірину Геращенко.

“Шановний пане Дмитре, знаєте, прізвища жіночі не відмінюються. Я буду Геращенко, а не Геращенка. Це поправка також Іонової і пана Павленка. Павленко – відміняється, бо це чоловічий рід”, – зазначила нардеп.

Голова Ради наступного разу виправився, поцікавившись у представниці “ЄС”, чи можна вживати “народного депутата”, а не “народної депутатки”. Варто зазначити, що користувачі соціальних мереж, встали на захист Разумкова і зазначили, що члени фракції ЄС, також не завжди правильно вимовляють ті чи інші прізвища. І зазначають, що це не перший конфікт спікера і Геращенко.

Нагадаємо, 10 вересня Геращенко назвала своїх колег від Слуги народу «зеленими человечками». Про це вона заявила з трибуни ВР.

«П’ять років тому «зелені чоловічки» оволоділи Кримом. Зараз «зелені чоловічки» захоплюють український парламент. І повністю його перекреслюють», – сказала вона.

У свою чергу, голова парламенту Дмитро Разумков різко відповів на її слова.

«Я думаю, не варто порівнювати народних депутатів України з тим, що спостерігали в 2014 році. Це неприпустимо в парламенті нашої держави», – обурився він. Варто зазначити, що Разумков, доволі професійно виконує свої обов’язки, та не перетворює Раду в Балаган.