Україно, підйом! НАТО ЗАХОДИТЬ: Зеленський, зустрічай – ОФІЦІЙНО?! ЗСУ очманіли, Путін лізе в бункер

Військовослужбовці НАТО вже присутні в Україні. Цю інформацію надала іспанська газета El Pais.

Згідно з їхніми даними, вони виконують контроль за озброєнням, яке надається Україні, здійснюють розвідувальні операції та проводять навчання.

Зауважимо, вже неодноразово говорилося про можливість відправки західних військовослужбовців в Україну, проте, ймовірно, вони будуть займатися не бойовими завданнями, а допоміжними.

Таку думку висловив полковник британської армії у відставці, відомий військовий експерт Глен Грант.

«У війні завжди існує ризик непередбачуваних подій. Тому, існує ймовірність розгортання іноземних військ на території України, особливо для військової підготовки українських бійців. Збройні Сили України дуже потребують допомоги у тренування солдат власного краю», – пояснив він.

Грант також зазначив, що надсилання українських військових на навчання за кордоном є втратою часу, яка може мати серйозні наслідки. Тому західні інструктори, його словами, можуть повернутися в Україну для продовження підготовки.

Крім того, експерт вважає, що українському Генеральному штабу потрібна допомога європейських штабних офіцерів у плануванні операцій та вирішенні організаційних питань.

«Але важко передбачити введення військ в Україну в довгостроковій перспективі. Щодо короткострокової, ми спостерігатимемо за діями Франції. Чи буде це лише мовами, чи реальними діями, залишається питанням», – додав Грант.