Українцям має бути соромно! Нардеп розповіла приголомшливу інформацію про ставлення американців до Росії.

Американців зі Стенфорда, які мали можливість задати питання нардепу від об'єднання "Самопоміч" Олені Сотник шокувало, що в України досі безвізовий режим з Росією., Передає Корупція.Інфо.

Популярне: Кожен з нас працює з цим приладом !!! На Львівщині стався трагічний випадок з юнаком, прочитайте, щоб не повторити його помилку

В рамках спілкування з професором Стенфордського університету і філософа Френсісом Фукуямою, українську чиновницю також розпитували про те, що таке АТО і чому Україна офіційно не оголосила війну. Крім того, їх цікавило, чому Україна все ще продовжує дипломатичні відносини з країною-агресором.

"У багатьох людей, які мають відношення до зовнішньої політики і мали певне експертну думку, в тому числі у врегулюванні різного роду військових конфліктів (у нас, наприклад, був окремий кейс з військових конфліктів), всі були дуже здивовані тим, що в Україні є така гібридна порядок денний. Я чесно, відверто говорила, що цей порядок денний в тому числі нав'язується і США, і ЄС. Але як на це дивляться експерти? Вони вважають, що все ж повинна бути більш жорстка позиція України ", – каже вона.

Вона також розповіла про думку американського політика і дипломата Конлолізи Райс щодо ситуації. "Є слабка позиція щодо країни-агресора – Росії, яка поставила під сумнів взагалі весь світовий порядок. Але ключовий її теза про те, що немає належної реакції, реакція повинна була бути більш жорсткою. І те, що ми зараз затягуємо час, ми, навпаки, тим самим підбурюють Путіна до наступних дій ", – говорить вона.

Політик також прокоментувала впровадження американських санкцій проти Росії. "Треба реалістично дивитися на ворога і реалістично оцінювати його можливості. Так ось, ключовий болючою точкою Росії є її сировинна економіка.

В першу чергу це нафта. Я не бачу можливостей, що Європа відмовиться від російського газу. Але я бачу її в наступному жорсткому кроці , в введення ембарго відносно російської нафти. і це точно вдарило б дуже серйозно по російській економіці і могло б стати вагомим, серйозним аргументом в тиску на Росію і припинення військових дій ", – додає вона.