УЛЬТИМАТУМ G20! Кулеба перейшов на крик: ЦЕ ЛИЦЕМІРСТВО. Гучний ляпас Росії-Індія в шоці. Запросять?

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що триває робота над “певним форматом взаємодії з G20”, щоб голос України на саміті був почутий на саміті.


Про це міністр МЗС розповів в ефірі телемарафону новин

На запитання, чому Росію запросили на саміт G20, а Україну – ні, Кулеба відповів:

“Тому що Росія входить у формат G20, на жаль. А по-друге, тому що Індія і РФ – досить тісні партнери”.

Крім того, Кулеба додав: “Не факт, що Путін туди ще поїде”.

Відповідаючи на питання, які кроки має намір робити Україна, щоб потрапити на саміт G20, він сказав, що “з Індією є діалог, є рівень комунікації”.

“Представник Індії брав участь в останній зустрічі в Саудівській Аравії, як і представник Китаю, що дуже розлютило росіян. Ми працюємо над, скажімо так, певним форматом взаємодії з G20, щоб голос України там був почутий”.

Також Кулеба запевнив, що українські партнери не вестимуть переговорів щодо України “без координації кожної позиції, кожного елемента з Україною”.

Саміт G20 у Делі запланований на 9-10 вересня. На минулий саміт G20 в Індонезії Україна отримала запрошення. Президент Володимир Зеленський тоді по відеозв’язку вперше представив учасникам зустрічі “формулу миру”.

Україна разом із партнерами працює над тим, щоб отримати запрошення на саміт “Групи двадцяти”, що відбудеться в Індії у вересні.

Про це в етері телемарафону в середу заявив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

Як пояснив Точицький, Україна хоче взяти участь у саміті G20 з огляду на те, що там будуть порушуватись економічні проблеми.

“Ми вважаємо, що те, що здійснює Російська Федерація щодо припинення “зернової угоди”, є великим викликом для економік не лише країн Африки та Азії, але й для світових економік”, – зазначив посадовець МЗС.

“Отже, ми й партнери працюємо над тим, щоб бути серед запрошених – і з Індією, і з іншими партнерами, які є серед учасниць цього саміту”, – додав він.